Lokalny browar dostępny w sezonie letnim 2022!

Browar-Baltow-produkcja-regionalnego-piwa-

Bieżący sezon jest dla nas wyjątkowy, ponieważ będzie można degustować nasze lokalne piwo. „Złocisty trunek” dostępny będzie we wszystkich punktach gastronomicznych na terenie Kompleksu oraz w okolicznych restauracjach. Piwo dostarczymy także do naszych  ośrodków w Krasiejowie i Solcu Kujawskim.

-W naszym browarze dostępnych będzie kilka rodzai piwa. Podstawowymi stylami, na których się opieramy to lager, pils piwo pszeniczne, ale też miodowo-propolisowe. Ostatnie warzone jest według autorskiej receptury opracowanej we współpracy z Krakowską Szkołą Browarniczą. Miód pozyskujemy od miejscowych pszczelarzy. Oczywiście produkujemy też piwo bezalkoholowe – podkreśla Michał Czarnecki, piwowar nadzorujący produkcję bałtowskiego piwa.

Nasz browar powstawał we współpracyKrakowską Szkołą Browarniczą oraz browarnikami z niemieckiego Bambergu, gdzie początki browarnictwa sięgają XI wiek. Piwo warzone jest tam zgodnie z tradycyjnymi recepturami.

-Jako że produkujemy, rzemieślnicze piwo, nie będziemy go pasteryzować, by nie tracić walorów smakowych. Sumiennie przestrzegamy norm czasowych i staramy się zachować całkowitą sterylność. Proces leżakowania piwa jest u nas ściśle przestrzegany, to gwarancja, że nasze piwo zatrzyma rewelacyjną jakość.

-Goście będą mogli dokładnie poznać i zobaczyć cały proces produkcji piwa. Linia produkcyjna oddzielona jest od pijalni szklaną ścianą, dlatego każdy gość, siedząc w pijalni, będzie mógł podziwiać proces produkcji. W pijalni funkcjonować będzie restauracja, gdzie będzie można skosztować tradycyjnych dań związanych z piwem, np. golonkę.
Wszystkich koneserów „złocistego trunku” zapraszamy do degustacji.