Gastronomia

  • Restauracja Bałtowski Zapiecek – wyjątkowe miejsce na kulinarnej mapie województwa świętokrzyskiego. Gości zaskakuje cudownym wnętrzem i niepowtarzalnym klimatem ale przede wszystkim pysznymi daniami serwowanymi przez jednego z najlepszych Szefów Kuchni.
  • Jadło pod Stokiem — punkt gastronomiczny serwujący domowe dania obiadowe oraz bogatą ofertę dań typu „fast food”.
  • Zajazd Przystocze — gastronomiczny punkt samoobsługowy, gdzie sam decydujesz co i ile zjesz. Bogaty wybór mięs, sałatek, surówek i warzyw oraz wygodna obsługa stanowią o popularności tego miejsce wśród odwiedzających bałtowski kompleks turystów.
  • Wioska rybacka — smażalnia ryb, która mieści się na pokładzie drewnianego statku, który przycumował do brzegu rzeki Kamiennej. Kuchnia serwuje bogaty wybór świeżych ryb słodko- i słonowodnych.
  • Restauracja „Browar Bałtów” – nowe miejsce z wyjątkowym klimatem, gdzie goście mogą rozkoszować się pysznymi, daniami przygotowanymi z regionalnych produktów. Szef kuchni przygotował szczególne menu, w którym znajdują się lekkie przegryzałki, jak i sycące dania (pieczona golonka, szarpana wieprzowina, a także aromatyczna pieczona łopatka). Dania te świetnie komponują się z piwnymi trunkami. Potrawy powstają z produktów lokalnych dostawców, którzy cenią sobie najwyższą jakość.